Beschrijving

Altijd al gedroomd van het leven in een woonboerderij, maar niet te ver weg van het centrum? Deze karakteristieke woonboerderij ligt op een unieke plek in Sevenum! In en rondom de woning waan je je in een vrije, natuurlijke omgeving en met één stap bevind je je in de woonwijk waar alle voorzieningen op loopafstand liggen. Geluid van vogels en wind door de bomen overstijgen het geluid van de auto’s aangezien de woning gelegen is aan het eind van een doodlopende straat waar geen verkeer langs komt. De woning uit 1924 kenmerkt zich door een aantal traditionele elementen zoals: terrazzo vloeren, origineel deurbeslag, hoge plafonds van ruim 3 meter, opkamer en origineel metsel- en siermetselwerk wat recentelijk opnieuw gevoegd is. Niet te vergeten zijn de originele houten spanten met pen-gat verbindingen.
Interesse gewekt?... kijk gerust verder!

Indeling

Deze boerderij aan de Krouwelstraat 3 5975 PT te Sevenum wordt gesplitst middels een ruimtelijk plan waartoe de eigenaar initiatief neemt. De boerderij is mooi gelegen, aan de rand van de bebouwing, met veel groen. 
Kadastraal bekend: Gemeente Sevenum sectie S nummer 830. Het betreft een gedeelte.
De woning ligt op een perceel van circa 1000 m2. En heeft een royale tuin met fraaie zichtlijnen.
Er is een opvallend goede privacy in de achtertuin. Het buitengebied met diversiteit aan bebouwing en landbouw, is op kleine afstand. Het centrum van Sevenum met een ruim winkelaanbod is op circa 1 km afstand gelegen. Er is een goede aansluiting naar de A67 en A73. Venlo en Venray zijn in 20 autominuten te bereiken en Eindhoven in 40 minuten. Indien gewenst kan het perceel uitgebreid worden met circa 260 m2 inclusief de helft van de bestaande schuur 

Constructie en materialen
• bouwjaar  			: 1924
• begane grond vloer 	: betonvloer 
• 1e verdiepingsvloer	: houten vloer 
• 2e verdiepingsvloer 	: vliering
• wanden  			: buitenspouwblad; baksteen   
                    : binnenspouwblad baksteen 
• dak  	            : zadeldak, houten spanten en houten gordingen, houten planken dakbeschot, gedekt met gebakken pannen. De goten zijn van zink.
• kozijnen  	        : De buitenkozijnen zijn op de begane grond uitgevoerd in hardhout met thermopane glaswerk. Op de verdieping zijn houten kozijnen 
                     met enkel glas. Tevens Velux dakramen. De binnenkozijnen zijn uitgevoerd in hout met paneeldeuren in hout. 
                     Het hang en sluitwerk is nog origineel! 
• isolatie  			: thermopane glas, geïsoleerde spouwmuur. Energielabel D
• inhoud  			: 810 m3 
• woonoppervlakte 	: 225 m2 
• cv-installatie 	    : Nefit HR-combi ketel (2020), verwarming middels radiatoren.  

Indeling begane grond    
woonkamer (26 m2)
De woonkamer is voorzien van een houten vloer. In deze ruimte is ook een stenen schouw met open haard. Vanuit de woonkamer is er een doorgang naar de keuken en toegang tot de hal.

woonkeuken (19 m2)
Deze ruime leefkeuken heeft een terrazzo vloer in goede staat en voldoende plek voor een royale eettafel. Vanuit deze woonkeuken is er fraai zicht op de groene tuin. Tevens is de meterkast hier gesitueerd. Toegang naar de kookkeuken, kelder, kamer met opkamer, woonkamer en bovenverdieping.

kookkeuken (15 m2)
De kookkeuken is betegeld en dient tevens als achteringang. 

hal (5 m2)
De hal is voorzien van een terrazzo vloer, prachtige plafondornamenten, schildering van weleer op alle muren en de authentieke bel.

kantoor (15 m2)
Deze ruimte is ideaal in te richten als werkkamer, slaapkamer of te betrekken in het geheel om een mooie open leefruimte te creëren op de begane grond.

kamer en opkamer (18 m2)
De kamers zijn verbonden met elkaar middels enkele treden en biedt ruimte als werk,-of slaapkamer.

kelder (8 m2)
De kelder is voorzien van een betonnen vloer. 

Indeling 1e verdieping
Overloop (16 m2)
De ruim opgezette overloop is voorzien van lichtinval middels Velux dakraam en een bergkast (4 m2) Toegang tot de cv-ruimte en slaapkamers. 

cv ruimte (6 m2) 
Deze ruimte is tevens in gebruik als opslag. 

4 slaapkamers (14, 11, 19, 19 m2)*
De royale slaapkamers zijn eenvoudig ingericht en afgewerkt. Deels voorzien van inbouwkasten en enkele Velux dakramen. De zolderkamer is vanuit de slaapkamer bereikbaar.
*De maten zijn op basis van de 1.50 meterlijn

Tuin 
Een tuindiepte van 50 meter en hoge bomen aan de achterzijde geven het ultieme gevoel van vrij leven wat je zoekt in een woonboerderij als deze. Dit is misschien wel het meest unieke kenmerk als je je beseft dat je aan de rand van het centrum woont. Deze tuin is aan de Zuidzuidzijde gelegen en ingericht met een ruim terras aan de achterzijde, gazon en borders.
U kunt aan de achterzijde op het terras heerlijk beschut zitten en er is tevens een overkapping als zitgedeelte. Aan de voorzijde is er een ruime oprit van betonklinkers. 

Schuur
Het is mogelijk een gedeelte van het perceel inclusief de helft van de schuur bij de woning te kopen. De schuur is voorzien van een geïsoleerde betonvloer en is geheel in steen opgetrokken met spouw. De afmetingen van deze helft van de schuur zijn 7 x 15 meter met een nokhoogte van 9 meter. 
Er dient nog een scheidende wand opgetrokken te worden. Het gaat in totaal om een perceel van 260 m2 en een schuur van 112 m2.
De meerprijs bedraagt € 50.000.- k.k.

Algemeen 
Deze boerderijwoning is ideaal als u houdt van vrij wonen mét karakter. Het huis is goed en degelijk gebouwd, met diverse authentieke elementen en volledig naar eigen smaak te maken. 
De woning wordt gesplitst door de eigenaren. Zij dragen zorg voor de woningscheidende werkzaamheden en de daarbij behorende kosten.
De verkopers willen samen met de nieuwe buren de dakrenovatie aanpakken, waarbij vervolgens ieder naar eigen wens en smaak aan de slag kan met de eigen woning.

Kenmerken