Beschrijving

Prins Bernardstraat 10 Horst; levensloopbestendig, afgestemd op gebruik minder validen, heel veel woonruimte op de begane grond, elektronische snufjes, verbouwd in 2015, thuis werken heel goed mogelijk... 
Gewoon een goed verhaal in de kern van Horst!

Indeling

Dit woonhuis aan de Prins Bernhardstraat 10 is in 1960 gebouwd als eindwoning. In de loop van jaren is de hoofdbouw geheel gerenoveerd en in 2015 voorzien van een zeer ruim te beleven aanbouw aan de achterzijde! Deze woning is aan de voorzijde nagenoeg in oorspronkelijke staat, doch u treft een verrassing als u dit woonhuis bezoekt… De woning is aan de achterzijde uitgebouwd met alle voorzieningen op de begane grond. De aanbouw met leefkeuken, tuinkamer, slaapkamer en badkamer is verrassend ruim opgezet. Aan de achterzijde kunt u via een extra brede deur genieten op het terras. 
Tevens nog een overkapping met berging. 
Kadastraal bekend: Gemeente Horst sectie N nummer 1203 groot 268 m2. 
De woning met achtertuin is gelegen in een fijne woonomgeving,- de koninklijke straten,- te Horst. 
Het bus,- en treinstation Horst Sevenum is circa 15 minuten fietsen. 
Binnen enkele minuten bent u midden in de landelijke omgeving. Te denken valt o.a. aan het Ham, de Schadijker bossen of de Kasteelse Bossen met het strandbad en vele sportfaciliteiten. U kunt er heerlijk wandelen en genieten van de natuur. De A73 is in 5 minuten te bereiken. Het basisonderwijs en voortgezet onderwijs is op enkele minuten loopafstand gelegen. Het wonen én leven is er aangenaam. Centrum Horst is enkele minuten lopen… wel zo makkelijk!

Constructie en materialen
• bouwjaar  			: 1960
• begane grond vloer 	: deels vloer met kruipruimte, deels geïsoleerde betonvloer
• 1e verdiepingsvloer 	: betonvloer
• 2e verdiepingsvloer 	: houten vloer 
• wanden  			: buiten spouwblad; baksteen   
                    : binnen spouwblad; steen met spouw en isolatie in aanbouw.
• dak  	            : zadeldak, houten spant en houten gordingen. Het dak is beschoten met houten planken en met pannen gedekt. 
                     Dit dak is aan de buitenzijde geïsoleerd en afgewerkt.  De aanbouw aan de achterzijde is voorzien van een plat dak, 
                     voorzien van een rubberen dakbedekking.
• kozijnen  	        : De buitenkozijnen zijn uitgevoerd in kunststof en aluminium met thermopane glaswerk. 
                     Op de verdieping en deels begane grond zijn rolluiken toegepast. Deze zijn deels elektrisch bedienbaar.
                     De binnen kozijnen zijn uitgevoerd in hout met deels paneeldeuren. 
• isolatie  			: thermopane glaswerk, spouwisolatie, vloerisolatie, dakisolatie  
• inhoud  			: woonhuis; 520 m3 
• woonoppervlakte 	: 150 m2 
• cv-installatie en airco: Nefit HR-combi ketel (2010), verwarming middels vloerverwarming op de begane grond. In alle vertrekken zijn radiatoren geplaatst.

 
Indeling begane grond    
woonkamer (32 m2)
De woonkamer is verdeeld in de zitkamer en een werkruimte met een geheel op de begane grond doorlopende tegelvloer. Doorgang naar de nieuw gerealiseerde zij-ingang met schuifkast met daarin opslagruimte en wasmachine/droger.

keuken (21 m2) eetkamer (13 m2)
Deze ruime keuken is ingericht met een aanbouwkeuken van mdf en een kunststof blad, spoelbak, oven, magnetron, inductie kooktoestel, afzuigkap en koelkast. Deze keuken is open opgezet. Aansluitend is de eetkamer/tuinkamer gelegen. Er is voldoende plek voor een eettafel. Tevens toegang tot de slaapkamer/studeerkamer en het terras. 

slaap/studeerkamer(17 m2)
Deze ruimte doet dienst als slaapkamer met pui naar het terras en doorgang naar de badkamer. Ideaal als levensloopbestendige woning of voor werken vanuit thuis! 

badkamer (8 m2)
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van douche, toilet en wastafel.

hal (4 m2)
De hal is eveneens voorzien van een tegelvloer. Toegang toilet en woonkamer. Tevens bevindt zich hier de meterkast en garderobe. 

Kelder (7 m2)
De huiskelder is ideaal voor uw voorraad levensmiddelen. Hier is de cv-installatie opgesteld.

Indeling 1e verdieping
overloop
De overloop geeft toegang tot de drie slaapkamers en badkamer. Tevens is er een vaste trap naar de 2e verdieping.

badkamer (3.5 m2) 
De badkamer is geheel betegeld en voorzien van wastafel en douche. 

slaapkamers (9.5 m2, 13.5 m2 , 5.5 m2)
De slaapkamers zijn voorzien van een laminaat vloer en deels inbouwkasten. Wel zo handig!

Indeling 2e verdieping
Overloop (2 m2)
De overloop geeft toegang tot de studeerkamer. 

slaap/studeerkamer (9 m2 op 1.50 meterlijn)
Deze ruimte kan worden gebruikt als slaapkamer/speelkamer/studeerkamer/opslag. Er is kastruimte aangebracht als knieschot. Tevens is er een Velux dakraam.

Tuin 
De achtertuin is ingericht met een ruim verhard terras en borders. U kunt aan de achterzijde op het deels overdekte terras heerlijk beschut zitten. Toegang middels tuinpad en de tuinpoort. Aan de achterzijde is de schuur, bestemd voor opslag gelegen. 

schuur (14 m2) 
Deze ruimte is opgebouwd uit een betonnen vloer en metselwerk in spouw. 
Het dak is bitumineus gedekt. In deze werkruimte is electra aanwezig. Ideaal als opslag,- of gewoon te gebruiken als man-cave…


Algemeen 
Deze woning is ideaal als u een ruime levensloop bestendige woning zoekt, waarbij alle voorzieningen op de begane grond ruim bemeten zijn. Natuurlijk ook ideaal als u thuis werkt.
De oorspronkelijke woning is goed en degelijk gerenoveerd, aan de zijkant is een nieuwe toegang gemaakt. Deze woning is op vele plekken voorzien van high-tech snufjes…. In de meeste ruimtes is ethernet en coax beschikbaar. Een groot deel van de lichtschakelaars is voorzien van een module om deze via RF te bedienen (klik aan klik uit). Alle elektrisch te bedienen rolluiken zijn tevens via RF te bedienen. Er is bij de deuren een voorbereiding geplaatst voor elektrische deuropeners.
De woonruimte’s zijn heerlijk te bewonen. Prins Bernhardstraat 10 is een prima woonplek met alle voorzieningen op de begane grond op korte afstand van centrum Horst!

Kenmerken